++Follow | Dashboard
« αиgєℓ B2UTY »
I'm Sorry
Apa lagi salah aku ?
8/9/12 @ 11:19 PM | 0 B2UTY [s]

Assalamualaikkum...

Ya Allah,
aku tak tahu apa yang aku rasa sekarang..



Aku jahat ?
Mungkin...
Aku sendiri tak tahu..
Sebab diri aku !!
Aku tak boleh jugak nak mengaku diri aku baik..
Tapi aku akan buat yang terbaik...
Itu janji aku ..

Memang ..
dari dulu , aku seorang pemarah, suka marah-marah orang.
Aku tak pernah sedar semua tu..
Aku takde perasaan sabar langsung..
Ya, aku mengaku aku macam tu...
Aku bukan perfect macam orang lain..
Aku manusia biasa... Hamba Allah yang hina..
" Kawan yang baik akan sentiasa menegur kesilapan kawannya sama ada dia sedar atau tidak tapi bukan apabila ditanya. Jadi jawapan itu tidak ikhlas " - Fyka

Tapi sedih sangat bila kawan kita sendiri buat kita macam tu...
Siapa suka di-Ignore ?
Siapa suka bila terpaksa berpura-pura ?
Siapa yang sanggup berkorban untuk kawan dia ?
Siapa yang sudi bantu kawan dia apabila kawan susah ?
Aku rasa , tak semua sanggup jadi macam tu ? Kan ?
Tapi... itu yang sedang aku lalui sekarang ni ?
Tapi, ada diorang nampak semua tu ?

'Bila kita pergi dekat kawan kita, masa tu kita tengah sedih.. Sedih sangat-sangat.. Kita terpaksa senyum dan buat macam takde pape berlaku, cakap bebaik dengan kawan kita. Tegur dia leklok, Tapi kawan kita cakap dengan orang lain. Buat kita macam tak wujud dekat situ. Kadang-kadang terpaksa cakap banyak kali. Tapi ada ke diorang perasan kita masa tu. Ada ke diorang perasan yang kita tengah sabar masa tu ? Ada ? Hanya Allah... yang tahu dalam hati kita ? Hanya Allah ... yang tahu..

Dan kita takde tempat kita nak curahkan perasaan kita. Takde siapa yang sudi mendengar masalah kita. Tapi kawan-kawan aku, sorang pun takde bila ada masalah . Takde siapa yang sudi tanya kita yang kita ok ke tak . Yang diorang tahu kita seorang yang pemarah. Diorang takde dekat tempat aku.. Selagi orang tu takde dekat tempat aku, selamanya diorang takkan faham.. Kawan yang baik akan sentiasa mendengar masalah kawan dia. Pernah korang rasa, ada masalah dengan family, kehilangan orang yang kita sayang, peperiksaan, pelajaran, kawan-kawan, orang yang aku sayang. Semua tu aku kena fikir.
Aku cuma nak kawan aku DENGAR ! LISTEN !! masalah aku. Aku tak pernah mintak to solve my own problem ?

Yes,
aku tak faham korang kan ?
Aku nak semua orang faham aku, tapi aku tak pernah faham diorang ?
Kan?
Aku sendiri tak tahu, macam mana lagi nak tunjukkan aku faham dekat korang ?
Yelah, diorang faham each other. Tapi aku tak.
Aku pentingkan diri sendiri !
Memang tak guna dapat kawan macam aku !!
Aku cuma menyusahkan korang, aku suka menyibuk.
Dan yang paling penting "AKU LANGSUNG TAK FAHAM KORANG" !

Ikut kata hati aku,
aku nak pergi jauh dari sini. Tapi aku takboleh... !!
Dan aku selamanya takkan bagitahu apa sebab dia. Biarlah aku simpan sampai mati.
Ikut kata hati aku jugak,
aku nak jauhkan dari korang.. Tapi...
Bayangkan bila korang dekat situation aku , Kita suka usha geng kita tanpa kita.. Diorang happy gila .. Datang je kita.. Salah seorang dari geng kita tu tiba-tiba diam. Dia rasa macam bila ada kita dekat situ macam menyibuk. Itulah sebabnya aku suka tengok kawan-kawan aku. Bila aku ada... Hmm.. aku tak tahu lah apa yang korang cakap. Hanya Allah... yang tahu :)
Ramai yang cakap nak jauhkan diri dari kawan-kawan,
tapi aku rasa benda tu adalah sesuatu yang amat berat bagi aku. Yelah, selama 3 tahun korang berkawan. Pasal benda ni, hancur. Tapi, aku tahu.. Korang memang mengalu-alukan ketiadaan aku. Tapi takpe, aku cuba ok?
Jangan risau :)

Hmm, cakaplah selagi korang boleh cakap..
Aku tak kesah.. Aku pernah dengar orang cakap "kalau kita tak suka orang tu, baik dia langsung kita tak nampak.. Tapi jahat dia ? Nampak seterang-terangnya.
Jadi, aku dah tahu semua tu. Itu yang aku nampak .

Dan sekarang,
aku cuba untuk menjadi seorang yang penyabar..
Kadang-kadang tu aku baca apa yang korang tulis dekat aku, aku terasa. Tapi aku tanak ambik tahu. Aku paksa diri aku buat macam tu. Tapi, nanti aku akan rasa bersalah yang teramat sangat ! Aku tak tahu cara nak mintak maaf.

Tapi sesetengah orang cakap kenapa aku tulis macam tu. Diorang buat andaian yang aku suka memarah. Please lah kawan aku yang tersayang, takde kena mengena dengan dia pun. Kalau ada aku mesti mention nama korang dekat situ. Don't worry.
Satu lagi, apa yang aku cakap dekat FB, TWITTER, BLOG Bla bla bla tu sama macam aku cakap dekat depan cuma korang je yang tak dengar.


AKU CUBA ! AKU CUBA ! AKU CUBA sedaya upaya aku nak buat semua orang selesa berkawan dengan aku..
Tapi .. apa yang aku dapat ?
Diorang cakap aku macam baik , belagak baik ?
Hmm, apa lagi korang nak, kawan ?
Nak puaskan hati korang ?

Ya Allah,
Hanya Engkau yang tahu.
Perasaan aku ?
Sedih aku ?
Di setiap senyuman aku ?
Hanya Engkau ?

Aku sayang diorang !!
SAYANG SANGAT-SANGAT !
Tapi itu lah yang pernah aku cakap "SAYANG DIBALAS BENCI"

Bila aku nak cakap depan depan dengan diorang, nak jujur dengan diorang,
Macam-macam alasan diorang bagi.
Tapi cakap belakang boleh pulak ?
Itulah kawan sejati.. Eh, aku tengah sabar ni ?
Korang nampak tak ?
Tak eh ! Tahu dah :)

If I hurt someone , please tell me ?
You have to know that I never hate my friends. There are my strength !!
='(

*orang takkan terasa kalau benda tu takde kena mengena dengan dia, orang gila je buat macam tu*
Hmm, takpe ahh ~! Bye :)


Older Post | Newer Post
Navigation.



//Post. //Admin. //Vvip. //Stuff.


Welcome.




Named Fyka Shafiqah . Absolutely a Kpopper and Forever B2UTY. I Love You BEAST until I die . Note That ! Do not copy anything without my permission . Thanks :) ^^ .

screamer.



» No Harsh Words
» No Email Links
» No Business Links
» Press 'Go' Once

Tweeps !


Applause.

.B.2.U.T.I.E..S.