++Follow | Dashboard
« αиgєℓ B2UTY »
I'm Sorry
Disable Copycat ?
2/6/12 @ 6:30 PM | 1 B2UTY [s]


Hello there ? Tadi kite terfikir nak buat tuto pasal budaya copy-mengcopy ni . Pastu kebetulan pulak ada yang tanye pasal ni . GAGAGAGAGAGA !!

So , Kali ni kite nak buat satu tutorial untuk orang yang takut blog dia kena copy melalui HTML . So , bagi langkah berjaga-jaga . Kite nak tolong sesiapa yang pernah terkena atau selalu copy gambar and semua data-data dalam blog dari di-copyPig !! Jadi nasihat saye "Berusahalah sendiri , jangan jadi pemalas macam kayu" . Oke ?

1 ) : Pergi Dashboard > Template/Design
2 ) : Mcam biasa tekan ctrl+f or F3 dan letakkan code ni <body>
3 ) : Kemudian replace-kan dengan code

<body onkeydown='return false;'>
4 ) : K , dah siap . Preview dulu menjadi ke tak . Kemudian baru SAVE Oke !!

Notes : Code ini untuk mematikan function CTRL+A, CTRL+C, dan F3 di blog korang.


Older Post | Newer Post
Navigation.



//Post. //Admin. //Vvip. //Stuff.


Welcome.




Named Fyka Shafiqah . Absolutely a Kpopper and Forever B2UTY. I Love You BEAST until I die . Note That ! Do not copy anything without my permission . Thanks :) ^^ .

screamer.



» No Harsh Words
» No Email Links
» No Business Links
» Press 'Go' Once

Tweeps !


Applause.

.B.2.U.T.I.E..S.